خوراکی هایی که میخورید چه طبعی دارد ؟

خوراکی هایی که میخورید چه طبعی دارد ؟

طبع خوراکیهای مختلف در قالب 5 دسته‌بندی "مغزهای گیاهی، صیفی‌جات ، ریشه‌ها، سبزیجات و گوشت‌ها" آمده است:

طبع مغزهای گیاهی

بادام هندی: گرم و خشک  
گردو: گرم و خشک
 بادام درختی: کمی گرم و تر
 پسته: گرم و خشک
 بادام زمینی: گرم و تر
 بادام کوهی: گرم و خشک
کنجد: گرم و تر
 شاهدانه: گرم و خشک
 تخمه آفتابگردان: گرم و تر
 تخمه کدو: سرد و تر
 تخمه هندوانه: سرد و تر
 تخمه خربزه: گرم و تر
 چلغوز: خیلی گرم و خشک

طبع صیفی‌جات

خربزه: گرم و تر
 هندوانه: سرد و تر
 طالبی: گرم و تر
 گرمک: سرد و تر
 دستنبو: گرم و تر
 خیار: سرد و تر

کدو حلوایی: گرم و تر
 گوجه فرنگی: سرد و تر
 فلفل دلمه‌ای: گرم و خشک
 فلفل سبز: گرم و خشک
 کدو خورشتی: سرد و تر
بادنجان: گرم و خشک

 مزاج ریشه‌ها

شلغم: گرم و تر  
ترب سیاه: گرم و خشک
 ترب سفید: گرم و خشک
 پیاز: گرم و خشک
 سیر: گرم و خشک
سیب‌زمینی: سرد و تر
سیب‌زمینی ترشی: کمی گرم و تر
 هویج فرنگی: گرم و تر
 زردک: گرم و تر
 کلم قمری: گرم و تر
 موسیر: گرم و خشک
 چغندر: معتدل و کمی گرم

مزاج سبزیجات

 تره: خیلی گرم و کمی خشک
کلم برگ: گرم و خشک
 گل کلم: گرم و خشک
ریحان: کمی گرم و خشک
جعفری: خیلی گرم و خشک
 شنبلیله: گرم و خشک
 گشنیز: سرد و خشک
ریواس: سرد و کمی خشک
 مارچوبه: گرم و تر
 قارچ: سرد و تر
 لوبیاسبز: سرد و تر

خرفه: خیلی سرد
 تربچه: گرم و خشک
پیازچه: گرم و خشک
 نعناع: نسبتا گرم و خشک
ترخون: خیلی گرم و خشک
 مرزه: نسبتاً گرم و خشک
پونه: گرم و خشک
شاهی: گرم و نسبتاً خشک
 شوید: گرم و خشک
 اسفناج: کمی سرد و تر
 کرفس: گرم و خشک

مزاج گوشت‌ها

اردک: گرم و خشک
مصلح: پختن با سرکه، کرفس‌، پونه‌، نخود‌، شوید‌، تره‌، دارچین‌، سکنجبین

بوقلمون: گرم و تر
مصلح: گشنیز و سماق

بلدرچین: گرم و خشک
مصلح: روغن کنجد و زیتون، روغن بادام ، آب انار

بز: سرد و خشک
مصلح: نمک‌، فلفل‌، پیاز، دارچین‌، زیره‌، بادام‌، خرما

پاچه: گرم و تر
مصلح: گلپر‌، سرکه‌، مرزه‌، زنجبیل‌، دارچین

تخم مرغ: زرده گرم و سفیده سرد است
مصلح: نمک و ادویه گرم

جگر سفید: گرم و تر
مصلح: دارچین‌، خیساندن در سرکه وسپس کباب کردن

جگر سیاه: گرم و تر
مصلح: نمک‌، دارچین‌، گشنیز‌، سرکه

خروس: گرم و خشک
مصلح: سرکه‌، آبغوره‌، سکنجبین

دل: گرم و خشک
مصلح: آویشن‌، زیره‌، فلفل‌، گلپر‌، خواباندن در روغن کنجد و سپس کباب کردن

زبان: گرم و تر
مصلح: طبخ با سرکه ویا گشنیز خشک‌، زیره‌، مرزه

سیرابی: سرد و خشک
مصلح: گلپر‌، سرکه، مرزه‌، زنجبیل‌، دارچین

شتر: گرم و خشک
مصلح: پختن با نمک و شوید‌، فلفل‌، سرکه‌، زیره

شترمرغ: گرم و خشک
مصلح: سرکه

غاز: گرم و خشک
مصلح: آب انار‌، زیره، دارچین‌، فلفل، زنجبیل

گاو: سرد و خشک
مصلح: دارچین‌، فلفل‌، زنجبیل‌، پیاز، سکنجبین‌، گلپر، سیر‌، زیره

گوساله: سرد و تر
مصلح: گشنیز‌، سماق‌، مرزه

گوسفند: گرم و تر
مصلح: گشنیز‌، سماق‌، مرزه

گنجشک: گرم و خشک
مصلح: آب انار‌، آبغوره‌، دارچین‌، هل

کبک: گرم و خشک
مصلح: سکنجبین

قلوه: سرد و خشک
مصلح: کباب کردن با روغن زیتون‌، نمک و فلفل‌، دارچین

مغز: گرم و تر
مصلح: نمک‌، آویشن‌، دارچین‌، زیره

مرغ محلی: سرد و تر
مصلح: سکنجبین‌، ادویه گرم

ماهی: سرد و تر
مصلح: پختن با دنبه یا کنجد‌، زنجبیل‌، آویشن‌، عسل، ادویه گرم

میگو: گرم و تر
مصلح: سرکه‌، نعناع