طبع خوراکیهای مختلف در قالب 5 دستهبندی "مغزهای گیاهی، صیفیجات ، ریشهها، سبزیجات و گوشتها" آمده است:
طبع مغزهای گیاهی
بادام هندی: گرم و خشک
گردو: گرم و خشک
بادام درختی: کمی گرم و تر
پسته: گرم و خشک
بادام زمینی: گرم و تر
بادام کوهی: گرم و خشک
کنجد: گرم و تر
شاهدانه: گرم و خشک
تخمه آفتابگردان: گرم و تر
تخمه کدو: سرد و تر
تخمه هندوانه: سرد و تر
تخمه خربزه: گرم و تر
چلغوز: خیلی گرم و خشک
طبع صیفیجات
خربزه: گرم و تر
هندوانه: سرد و تر
طالبی: گرم و تر
گرمک: سرد و تر
دستنبو: گرم و تر
خیار: سرد و تر
کدو حلوایی: گرم و تر
گوجه فرنگی: سرد و تر
فلفل دلمهای: گرم و خشک
فلفل سبز: گرم و خشک
کدو خورشتی: سرد و تر
بادنجان: گرم و خشک
مزاج ریشهها
شلغم: گرم و تر
ترب سیاه: گرم و خشک
ترب سفید: گرم و خشک
پیاز: گرم و خشک
سیر: گرم و خشک
سیبزمینی: سرد و تر
سیبزمینی ترشی: کمی گرم و تر
هویج فرنگی: گرم و تر
زردک: گرم و تر
کلم قمری: گرم و تر
موسیر: گرم و خشک
چغندر: معتدل و کمی گرم
مزاج سبزیجات
تره: خیلی گرم و کمی خشک
کلم برگ: گرم و خشک
گل کلم: گرم و خشک
ریحان: کمی گرم و خشک
جعفری: خیلی گرم و خشک
شنبلیله: گرم و خشک
گشنیز: سرد و خشک
ریواس: سرد و کمی خشک
مارچوبه: گرم و تر
قارچ: سرد و تر
لوبیاسبز: سرد و تر
خرفه: خیلی سرد
تربچه: گرم و خشک
پیازچه: گرم و خشک
نعناع: نسبتا گرم و خشک
ترخون: خیلی گرم و خشک
مرزه: نسبتاً گرم و خشک
پونه: گرم و خشک
شاهی: گرم و نسبتاً خشک
شوید: گرم و خشک
اسفناج: کمی سرد و تر
کرفس: گرم و خشک
مزاج گوشتها
اردک: گرم و خشک
مصلح: پختن با سرکه، کرفس، پونه، نخود، شوید، تره، دارچین، سکنجبین
بوقلمون: گرم و تر
مصلح: گشنیز و سماق
بلدرچین: گرم و خشک
مصلح: روغن کنجد و زیتون، روغن بادام ، آب انار
بز: سرد و خشک
مصلح: نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، بادام، خرما
پاچه: گرم و تر
مصلح: گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین
تخم مرغ: زرده گرم و سفیده سرد است
مصلح: نمک و ادویه گرم
جگر سفید: گرم و تر
مصلح: دارچین، خیساندن در سرکه وسپس کباب کردن
جگر سیاه: گرم و تر
مصلح: نمک، دارچین، گشنیز، سرکه
خروس: گرم و خشک
مصلح: سرکه، آبغوره، سکنجبین
دل: گرم و خشک
مصلح: آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد و سپس کباب کردن
زبان: گرم و تر
مصلح: طبخ با سرکه ویا گشنیز خشک، زیره، مرزه
سیرابی: سرد و خشک
مصلح: گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین
شتر: گرم و خشک
مصلح: پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره
شترمرغ: گرم و خشک
مصلح: سرکه
غاز: گرم و خشک
مصلح: آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل
گاو: سرد و خشک
مصلح: دارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، سکنجبین، گلپر، سیر، زیره
گوساله: سرد و تر
مصلح: گشنیز، سماق، مرزه
گوسفند: گرم و تر
مصلح: گشنیز، سماق، مرزه
گنجشک: گرم و خشک
مصلح: آب انار، آبغوره، دارچین، هل
کبک: گرم و خشک
مصلح: سکنجبین
قلوه: سرد و خشک
مصلح: کباب کردن با روغن زیتون، نمک و فلفل، دارچین
مغز: گرم و تر
مصلح: نمک، آویشن، دارچین، زیره
مرغ محلی: سرد و تر
مصلح: سکنجبین، ادویه گرم
ماهی: سرد و تر
مصلح: پختن با دنبه یا کنجد، زنجبیل، آویشن، عسل، ادویه گرم
میگو: گرم و تر
مصلح: سرکه، نعناع