ذرت مکزیکی حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی‌شود

ذرت مکزیکی حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی‌شود

ذرت سرشار از ویتامین‌های گروه C، B، A و املاح معدنی كلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و بیشتر آن از مواد نشاسته‌ای تشكیل شده است.

همچنین ذرت دارای مواد آنتی‌اکسیدان (ضدسرطان) و فیبر غذایی بوده که در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مثل دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی و بیماری‌های گوارشی مثل یبوست بسیار مناسب است.

ذرت مکزیکی چند سالی است که در سبد غذایی مردم جای خود را باز کرده و مشتریان زیادی نیز دارد و بیشتر به‌عنوان یک میان‌وعده غذایی از آن استفاده می‌‌کنند. ذرت مکزیکی به دلیل حجم زیاد و وزن کمی‌ که دارد مورد استقبال خانواده‌‌هاست.

 

ذرت مکزیکی حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی‌شود

نوعی از ذرت رواج یافته، ذرت مکزیکی است که به‌عنوان میان‌وعده مصرف می‌شود. ذرت‌مکزیکی با اضافه‌کردن كره، نمك، سس‌های پرچرب و در مواردی افزودن کالباس و برخی افزودنی‌های دیگر که به دلیل بهترکردن طعم و مزه ذرت‌مکزیکی است، سبب افزایش کالری آن می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پركالری، چرب، شور و تند شده و مصرف آن برای بیماران قلبی - عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه‌وزن بسیار مضر و خطرناك است.

 

اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و به جای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سس‌های چرب نیز استفاده نشود یک میان‌وعده مناسب است که اگر به شکل صحیح تهیه و مصرف شود، می‌‌تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را نیز بگیرد. البته مصرف زیاد آن نیز می‌‌تواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی می‌تواند این ماده غذایی را به یک میان‌وعده خوب تبدیل کند.

 

ذرت به اشکال متنوعی مثل کنسروی، بخار پز، کبابی و بو داده مورد استفاده قرار می‌گیرد كه بهترین نوع آن بخارپز کردن دانه‌های ذرت در خانه است و تا چند‌سال پیش ذرت به صورت ذرت كبابی یا همان بلال تهیه و مصرف می‌شد که نوع کم نمک آن به‌عنوان یک میان وعده غذایی مفید توصیه می‌شود، ولی باید توجه داشت كه بلال‌ها هنگام كباب شدن نسوزند؛ چرا كه با سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان‌زایی آن افزایش می‌یابد. نوع دیگری از ذرت به صورت بو داده تهیه می‌شود و اگر به صورت خانگی، کم نمک و بدون روغن تهیه شود یک میان‌وعده بسیار مناسب بوده و می‌تواند جانشین خوبی به جای چیپس و پفک در کودکان باشد.

 

ذرت مکزیکی باعث اختلال در رشد کودکان

کودکان، زنان باردار و شیرده و ورزشکاران در معرض کمبود نیاسین قرار دارند و کمبود این ویتامین در کودکان منجر به اختلال در رشد می‌شود.

 

نیاسین یکی از ویتامین‌های گروه B است که ویتامین B٣ نامیده می‌شود. این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم انرژی و پروتیین بدن دارد که باید در برنامه غذایی روزانه با دریافت مواد غذایی حاوی این ویتامین وجود داشته باشد تا درنهایت بدن کار طبیعی خود را انجام دهد.

طبق مطالعاتی که صورت گرفته است بیش از نیمی از مردم با کمبود ویتامین B مواجه هستند که البته این کمبود در نقاط مختلف کشور متفاوت است.

 

این ویتامین می‌تواند در بدن باعث تولید اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان شود. تریپتوفان اسیدآمینه‌ای ضروری است که خود این اسیدآمینه از طریق دریافت پروتیین تولید می‌شود بنابراین کسانی‌که کمبود پروتیین داشته باشند از این موضوع نیز محروم می‌شوند.

کمبود نیاسین در غلاتی مثل ذرت وجود دارد. بنابراین جوامعی که ذرت را به‌عنوان غذای عمده استفاده می‌کنند با کمبود این ویتامین مواجه هستند.

مصرف ذرت مکزیکی نیز بین افراد بسیار رایج شده است که این موضوع باعث می‌شود افراد بیشتر در معرض کمبود نیاسین قرار بگیرند. ویتامین B در سبوس غلات وجود دارد ولی در بین غلات، ذرت از این موضوع مستثنی است.

 

کودکان، زنان باردار و شیرده در معرض کمبود این ویتامین قرار دارند بنابراین باید نسبت به دریافت این ویتامین توجه ویژه‌ای داشته باشند. همچنین از آنجایی که این ویتامین در متابولیسم انرژی و پروتیین نقش دارد گروه‌های دیگری که ممکن است در معرض کمبود این ویتامین باشند ورزشکاران هستند. بهتر است افراد از منابع غذایی شامل غلات سبوس‌دار استفاده کنند همچنین پروتیین شامل انواع گوشت، تخم‌مرغ، لبنیات، شیر و حبوبات می‌تواند در تأمین نیاسین بدن تاثیرگذار باشد.

 

روش صحیح استفاده از ذرت

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. بهترین نوع ذرت، بخارپز آن است. ذرت‌های کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالم‌تر است. البته بلال موقع کباب شدن نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان‌زایی آن را افزایش می‌دهد. این را هم بدانید که اگر ذرت بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شود کمی از خاصیت خود را از دست می‌دهد. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است.

متخصصان تغذیه می‌گویند ذرت به دلیل این‌که غنی از ریزمغذی‌هاست می‌تواند یک میان‌وعده بسیار مطلوب و مفید باشد.

 

- ذرت یک منبع غنی از ویتامین B١ است که در سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها استفاده می‌شود.
- سرشار از ویتامین B٥ است که به فعالیت‌های فیزیولوژیکی در بدن کمک می‌کند.
- حاوی فولیت است که در تولید سلول‌های جدید نقش قابل ملاحظه‌ای دارد.

 

- حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماری‌ها مفید است.
- به دلیل این مزایای تغذیه‌ای، متخصصان تأکید دارند که ذرت را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
- ذرت علاوه‌بر اینها، سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک می‌کند با مشکلات ‌هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.
- ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک می‌کند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد.

 

- برای کمک به کاهش میزان قندخون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.
- همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول می‌شود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پایین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون به‌ویژه میان افراد میانسال و سالمند می‌شود.
- مصرف روزانه یک فنجان دانه‌های ذرت در میان وعده‌های غذایی، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد.
- همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد روده‌ها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و همورویید می‌شود.

 

- زنان مبتلا به کم‌خونی به‌ویژه کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین می‌توانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
- اسیدفولیک موجود در ذرت نیز در پیشگیری از نارسایی‌ مادرزادی لوله عصبی موثر است.
- کارشناسان توصیه می‌کنند افرادی که به کم‌خونی مبتلا هستند ذرت بخورند.
- برخی از املاح موجود در ذرت مانند منیزیم می‌توانند گرفتگی‌های عضلانی را بهبود ببخشند.

 

- همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تأثیر چشمگیری بر استخوان‌سازی می‌گذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.
- ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها علاوه‌بر این‌که جلوی بیماری‌ها را می‌گیرند، می‌توانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.

 


تعداد بازدید : 307

خواص مواد غذایی
5 خوراکی برای جوان ماندن
فواید بی نظیر مصرف جعفری که شما را غافلگیر می کند
مواد غذایی جایگزین ایبوپروفن
چرا چیپس تا این حد ضرر دارد؟
رابطه موز با یبوست!
5 خاصیت شگفت انگیز خیار
خواص بلوبری برای دیابت
خواص آب لیمو , 17 خواص آب لیمو برای سلامتی
9 خاصیت موز برای سلامتی بدن
درمان یبوست با 13 ماده غذایی
فیبر غذایی چیست و آشنایی با انواع فیبرها
مصرف كمپوت‌ها برای بیماران، كودكان و سالمندان
آیا کربوهیدرات های خوب و بد را میشناسید؟
کراتین به چند طریق باعث افزایش رشد عضلات می‌شود
خوردنی های جفت که باید با هم خورده شوند
مضرات کنسرو بر سلامت
کاربردهای درمانی پوست موز
گیاهان عضله ساز کدامند؟
کله پاچه چه مزایا و مضراتی دارد
در طول روز چند عدد میوه بخوریم
هنگام سرگیجه این مواد غذایی را نباید مصرف کنید
گوشت ارگانیک و غیرارگانیک چیست؟
علائم مصرف بیش از حد نمک
خوردنی هایی که افسردگی را دو برابر میکند
مواد غذایی که باعث باز کردن رگ ها میشوند
رفع بوی بد دهان با این مواد غذایی
مواد غذایی که در بعضی افراد باعث آلرژی غذایی میشود
مواد غذایی سمی برای کبد
مواد غذایی هایی که نباید با هم مصرف شود
مواد غذایی که باعث نفخ شکم میشود
معجزه معجون سیر لیمو جعفری
مواد غذایی مفید و مضر برای معده خالی
مواد غذایی مضر برای بدن
هسته هندوانه دارای خواص بی نظیری میباشد
گردو روی خوش اخلاقی آقایان تاثیر دارد
آیا گوشت قرمز میتوانیم از برنامه غذایی حذف کنیم؟
خواص بی نظیر چای سبز
فواید بینظیر خوردن خیار
مصرف 7 نوع سبزی برای درمان نفخ شدید
تمام خواص گریپ فروت را بشناسید
تخم مرغ را عسلی بخورید
برای سلامت روده ها چه خوراکی هایی باید بخوریم
بهترین گیاهان غذایی برای تصویه خون
خوراکی هایی که نباید خام خورد
خوراکی هایی برای درمان جوش
مواد غذایی که دهان تان را خوشبو می کند
مواد غذایی که تولید روی در بدن میکنند
فشار خون را با این مواد غذایی کاهش دهید
پروبیوتیک‌ها و مزایای سلامتی ماست
برای درمان آنفولانزا چه مواد غذایی بخوریم
میوه هایی که کمترین میزان قند را دارند
مصرف پروتئین زیاد مضر است یا خیر؟
قهوه سبز چه خواصی دارد
با خوردن قهوه از بیماری قلبی جلوگیری می کند
مواد غذایی که چشمان را سالم نگه میدارد
مضرات و فواید خوردن غذای تند
میوه هایی که فیبر دارد
جادوگری به نام جینسینگ
حقایقی درباره خوردن هندوانه
کفیر چیست و چه خواصی دارد
خواص درمانی و بینظیر شلغم
خواص بادمجان برای درمان بیماری ها
تخم بلدرچین مقوی تر از تخم مرغ معمولی
خواص مفید و درمانی تربچه
با انگور به راحتی ریه های خود را تمیز کنید
آیا با خواص میوه زردآلو آشنا هستید؟
مواد غذایی که احتمال مسمومیت دارند
کدو یک سبزی چندمنظوره
آشنایی با خواص تمبر هندی
این پروتئین های گیاهی محافظ قلب شما هستند
کدو تنبل دو برابر نیاز روزانه تان ویتامین آ دارد
سنگ صفرا را با ترب سیاه درمان کنید
موز چه خواصی دارد و فواید آن
در کدام مواد غذایی سرشار از ویتامین سی میباشد
ارزش غذایی انگور برای کودکان
سرکه سیب معجزه گر سلامت روده ها و کاهش وزن
ژله یک دسر با فواید بسیار زیاد برای بدن
فواید و خواص درمانی توت فرنگی
خواص کدو تنبل را بیشتر بشناسید
درمان بیماری ها با خوردن هویج
اب و آبلیمو چربی سوزی موثر برای لاغری
مضرات حذف برنج و نان
خواص دارویی معجزه گر موز
میوه هایی برای محافظت بدن شما در برابر بیماری ها
فواید میوه زردآلو و مضرات آن
فواید مفید چغندر و مضرات آن
افراد دیابتی فلفل دلمه مصرف کنند
با چه گیاهانی میتوانید عضله بسازید
فواید دارویی و تغذیه ای میوه آووکادو
موز میوه ای با خواص بی نظیر
رگهای قلبتان را با این مواد غذایی باز کنید
آرام کردن درد با این مواد غذایی
خواص آب ترش مزه انگور چیست؟
فواید انگور برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا
مواد غذایی که کلاژن سازی میکنند
با این مواد غذایی بیشتر عمر کنید و سالم بمانید
خواص شگفت انگیز برنج قهوه ای
مواد غذایی الزامی برای سلامت کبد
تخمه هندوانه چه خواصی دارد
با خواص بی نظیر ژله آشنا شوید
میوه ها و سبزی های قرمز چه خواصی دارند
رفع خستگی مزمن را با این میوه ها درمان کنید
عواملی که طول عمر انسان را کاهش می‌دهند
مواد غذایی در برابر آلودگی هوا
غذاهایی که نفخ را از بین میبرند
مواد غذایی که حاوی پروتئین خالص میباشند
با مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان آشنا شوید
عوارض کمبود پروتئین در بدن انسان
کلم بروکلی برای مقابله با آلودگی هوا
دلایل اضافه کردن تخم مرغ به وعده های غذایی
خود درمانی با میوه
میوه هایی که نباید با هم خورد
خواص و مضرات کله پاچه چیست؟
با خوردن این خوراکی ها در بهار پر انرژی باشید
خواص موجود در شیر و شکلات
خواص بادام برای سلامتی بدن
خواص درمانی ادویه زردچوبه
خوردن قهوه در این زمانها ممنوع است
مواد غذایی که برای کبد بسیار مفید است
با خواص و مزایای لبو آشنا شوید
زغال اخته یک میوه سرشار از انتی اکسیدان
میوه های خشک چه تاثیری در سلامت دارد
با خواص و فواید تخمه کدو بیشتر آشنا شوید
فواید انگور قرمز بر سلامتی و تندرستی
خواص مصرف سیر در ناشتا
میزان مصرف تن ماهی چقدر میباشد؟
میل کردن دسر بعد از غذا خوب است یا بد؟
پوست کدام میوه ها را میشود خورد
خوراکی هایی که برای سم زدایی بدن مفید است
مواد غذایی که باعث افزایش طول عمر میشود
فیبر چیست
میوه ای که دشمن چربی خون میباشد
فواید و خواص بی نظیر نخود
خواص و فواید گوجه فرنگی
نخود فرنگی با خاصیت های بسیار
جلوگیری از کبد چرب با کیوی
کدام غذاها زخم هایمان را سریعتر ترمیم می نماید؟
خواص و مضرات میوه انبه
هندوانه یکی از میوه‌های کم کالری است
مزایای تغذیه ای آب سیب و سرکه سیب
خواص درمانی روغن هسته گوجه فرنگی
خواص دارویی و درمانی میوه پرتقال
فواید حبوبات رنگی برای درمان بیماری ها
فواید غذایی توت سفید
انبه یک میوه پر خاصیت و مفید
خواص بی نظیر جوانه ها برای بدن
چرا باید تخمه کدو بخورید؟
معرفی و خواص توفو یا پنیر سویا
آشنایی با خواص کدو سبز
آشنایی با خواص میوه شلیل
خواص دارویی و آرامش بخش ذرت
آشنایی با لوبیا سبز و خواص آن
بلانگ و خواص درمانی آن
از سرطان روده با این دستورهای غذایی دور بمانید
غذاها و مواد مغذی مؤثر در کاهش بروز استرس
با خواص شگفت انگیز انجیر آشنا شوید
مواد غذایی که سلامت قلب را تنظیم میکند
با آب پرتغال به راحتی فشار خون را کنترل کنید
مواد غذایی معجزه آسا برای جوانی
نکتارهای میوه برای درمان کم خونی
مواد غذایی که جایگزین آسپرین میباشد
سبزیجاتی که بدون نفخ میتوان مصرف کنید
نوشیدنی هایی که جذب آهن را کاهش میدهند
مواد غذایی کاهش دهنده خستگی و افزایش انرژی
لوبیا را بیشتر در برنامه غذایی بگذارید
سیر و لیمو برای رفع گرفتگی رگ
خواص و فواید برگ و ریشه تربچه
فواید مصرف میوه در وعده صبحانه
ماده غذایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
خیار و گوجه را با هم نخورید آلزایمر میگیرید
سرکه سیب چه خواصی دارد
خاصیت های مفید تخم مرغ
فواید شکر سرخ یا طبرزد
با خوردن چای در برابر سکته مغزی بیمه شوید
درمان کبد چرب با روش های فوری و طبیعی
فواید خوردن گیلاس در سلامتی جسمانی
خواص بی نظیر تربچه برای بدن
خواص بی نظیر تخم مرغ
مهمترین خواص طالبی برای بدن
طرز تهیه و خواص قهوه سبز برای لاغری و سلامت
با خواص جینسینگ آشنا شوید
12 مواد غذایی که از کبد محافظت میکنند
خواص کیوی برای بدن و درمان بیماری ها
ضد التهاب و کاهش التهاب با 11 ماده غذایی
33 غذای فوق العاده سالم
پاپریکا ادویه ای برای کنترل کلسترول و قند خون