تخمه هندوانه چه خواصی دارد

تخمه هندوانه چه خواصی دارد

بخش مهم دانه‌های هندوانه، پروتئین، ویتامین‌های گروه B، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، مس، منگنز و روی است. عجیب‌ترین ویژگی این تخم‌ها این است که کم کالری هستند.

در گرمای تابستان هیچ چیزی بهتر از برش‌های قرمز و خنک و شیرین هندوانه نیست. لذت بردن از میوه‌ی خنک، به عنوان اسنک در یک روز داغ تابستانی حتی می‌تواند یک تفریح باشد. خیلی‌ها ممکن است توجهی به تخم‌های ریز و سیاه هندوانه نداشته باشند.

مثلا شاید شما هنگام برش زدن هندوانه با دقت و تلاش، این دانه‌های ریز را جدا کنید تا وقتی می‌خواهید با ولع و اشتیاق این میوه‌ی خوشمزه را بخورید، مزاحمی نداشته باشید. امروزه حتی دستگاه‌هایی هم وجود دارد که تخم هندوانه را برای‌تان جدا می‌کند تا شما به راحتی لذت ببرید. اما تخم‌های هندوانه خوردنی هستند و ارزش غذایی بالایی هم دارند.

بخش مهم دانه‌های هندوانه، پروتئین، ویتامین‌های گروه B، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، مس، منگنز و روی است. عجیب‌ترین ویژگی این تخم‌ها این است که کم کالری هستند. اگر تخم‌های هندوانه را خشک کرده و برشته کنید می‌توانید یک اسنک عالی داشته باشید که به راحتی جای انتخاب‌های ناسالم را می‌گیرد.

تخم‌های هندوانه را چطور برشته کنیم

بیشتر افراد، بافت و طعم تخم‌های خام هندوانه را دوست ندارند، اما از نوع برشته‌ی آنها لذت می‌برند.

تخم‌های هندوانه را کاملا آبکشی کرده و بگذارید خشک شوند. دانه‌ها را یک شب در آب بخیسانید. چند روز صبر کنید تا دانه‌ها جوانه بزنند. پوست رویی ِ سفت و سیاه را از دانه‌ جدا کنید، سپس مغزها را در فر یا زیر آفتاب خشک کنید. مغزها را در سینی فر پخش کرده و کمی روغن زیتون به آنها بپاشید و کمی هم نمک بزنید و در درجه‌ی ۳۲۵ فارنهایت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آنها را برشته کنید. بگذارید خنک شود و بعد به عنوان یک اسنک سالم و مقوی نوش جان کنید. می‌توانید کمی پودر دارچین هم بزنید یا ترکیبی از آبلیمو و فلفل قرمز روی مغزهای برشته شده بریزید تا طعم‌دارتر شوند.
می‌توانید یک مشت از این مغزهای باارزش را در سالادتان بریزید یا از آنها در اسموتی خانگی‌تان استفاده کنید. اگر ترجیج می‌دهید تخم هندوانه‌ی برشته را از بیرون بخرید، حتما ابتدا برچسب غذایی آن را چک کنید.
اکنون با ده فایده‌ی بسیار خوب تخم‌های هندوانه آشنا شوید.

۱. کنترل دیابت

دانه‌های هندوانه برای کنترل دیابت و پیشگیری از مشکلات مرتبط با آن مفید هستند. این دانه‌ها حاوی اسید آمینه‌ای هستند که رگها را گشاد کرده و از استرس اکسیداتیو می‌کاهند. همچنین، منیزیم موجود در تخم هندوانه به تنظیم متابولیسم و کربوهیدرات که مستقیما روی قند خون اثر می‌گذارد کمک می‌کند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ انجام شد دریافت عصاره‌ی تخم‌های هندوانه می‌توانند یک درمان پشتیبان برای مبارزه با مشکلات دیابت باشند. می‌توانید تخم‌های هندوانه را بجوشانید تا نوعی چای هندوانه تهیه کنید.
۱. یک مشت تخم‌ هندوانه را در ۴ فنجان آب بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانید. در پوش ظرف را بگذارید. این معجون را مانند چای، هر روز بنوشید.

۲. مبارزه با خستگی

خوردن یک مشت تخم هنداونه، انرژی‌تان را افزایش داده و احساس خستگی‌تان را برطرف می‌کند. این دانه‌ها غنی از آهن هستند که یک عنصر مهم از هموگلوبین خون بوده و اکسیژن را در سراسر بدن حمل و نقل می‌کند تا انرژی شما حفظ شود. همچنین آهن به بدن‌تان کمک می‌کند کالری‌ها را به انرژی تبدیل کنید و ضمنا سیستم ایمنی‌تان را هم تغذیه می‌کند. دانه‌های هندوانه دارای اسید آمینه‌ای به نام ال - سیترولین نیز هستند که برای کاهش احساس خستگی و ضعف سودمند است.

۳. حفظ سلامت قلب

مصرف تخم هندوانه تضمین‌کننده‌ی سلامت قلب شماست. این دانه‌ها سرشار از چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که به پیشگیری از حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی کمک می‌کنند. این چربی‌های سالم همچنین سطح کلسترول بد خون‌تان را پایین می‌آورند. ضمنا، تخم‌های هندوانه حاوی مقادیر مناسبی از پتاسیم هستند که به مبارزه با بیماری قلبی و حفظ سلامت قلب کمک می‌کند. اسید آمینه‌ی سیترولین و آرژنین موجود در تخم هندوانه به حفظ سلامت عروق، جریان خون و عملکرد کلی قلبی و عروقی کمک می‌کند.

۴. کنترل فشار خون

تخم هندوانه پروتئین بسیار بالایی دارد که از اسیدهای آمینه‌ی گوناگونی تشکیل شده است. یکی از این اسید آمینه‌ها، آرژنین است. هر چند بدن خودش مقداری آرژنین تولید می‌کند اما مصرف آرژنین بیشتر از راه تغذیه، به تنظیم فشار خون و حتی درمان بیماری عروق کرونر قلب کمک خواهد کرد. منیزیم موجود در دانه‌های هندوانه نیز برای تنظیم فشار خون مفید است. کمبود منیزیم در بدن منجر به افزایش فشار خون خواهد شد. همچنین پایین بودن سطح منیزیم در بدن، که یک ماده‌ی مغذی مهم در کنترل فشار خون است، می‌تواند موجب کاهش سطح پتاسیم هم بشود.

۵. حفظ سلامت عضلات

برای بهبود سلامت عضلات‌تان و پیشگیری از درد بعد از ورزش، تخم هندوانه بسیار مفید است. تخم هندوانه یکی از معدود منابع غذایی ال - سیترولین است که برای ترمیم بافت‌های عضلانی و حفظ توده‌های عضلانی ضروریست. ال - سیترولین به شل شدن عضلات کمک می‌کند، عملکرد غیرهوازی را تقویت کرده و درد عضلات را تسکین می‌دهد. همچنین منیزیم موجود در این دانه‌های ریز برای سلامت عضلات مهم هستند. منیزیم، بازجدب کلسیم را افزایش داده و در نتیجه به حفظ قدرت عضلات و پیشگیری از گرفتگی‌های عضلانی کمک می‌کند.

۶. کاهش چربی بدن

دانه‌های هندوانه سرشار از ترکیبی به نام سیترولین هستند که به اسید آمینه‌ی آرژنین متابولیسم می‌شود. آرژنین برای کاهش سرعت ِ ذخیره‌ی چربی در بدن سودمند است. تخم هندوانه کالری کمی دارد که برای کاهش وزن مفید است. این دانه‌ها چربی بسیار کمی دارند اما این چربی، چربی‌های تک غیراشباع و چندغیراشباع هستند که سالمند. مصرف مغزهای برشته‌ی تخم هندوانه به عنوان اسنک، به کنترل چربی بدن‌تان کمک خواهد کرد. هر چند تقریبا ۳۰ گرم از این مغزها، حدودا ۱۵۸ کالری دارد اما نگران نباشید. شما نمی‌توانید ۴۰۰ دانه (همان ۳۰ گرم) را یکجا بخورید!

۷. بهبود عملکرد مغز

تخم هندوانه منبع خوبی از اسید فولیک است که به نام ویتامین B9 نیز شهرت دارد. اسید فولیک برای عملکرد مناسب مغز ضروریست. زنان باردار باید اسید فولیک کافی دریافت کنند چون کمبود آن می‌تواند منجر به نقص لوله‌ی عصبی در نوزاد شود. اسید چرب سالم موجود در تخم هندوانه، عملکرد فرارسان‌های عصبی را تقویت کرده و در نتیجه باعث بهبود حافظه و مهارت‌های ادراکی می‌شود. پتاسیم موجود در این دانه‌ها نیز به مهارت تفکر و قابلیت یادآوری خاطرات کمک می‌کند. دانه‌های ریز هنداونه غنی از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های رادیکال آزاد محافظت می‌کنند.

۸. پیشگیری از مشکلات چشم

دانه‌های ریز هندوانه برای بینایی‌تان هم مفیدند و می‌توانند ریسک زودرس تباهی لکه‌ی زرد و سایر بیماری‌های چشمی را کم کنند. ویتامین A موجود در این تخم‌ها برای سلامت چشم سودمندند. کمبود ویتامین A می‌تواند موجب تباهی لکه‌ی زرد شود. همچنین ویتامین C موجود در تخم هنداونه نیز برای حفظ سلامت چشم خوب است. این آنتی اکسیدان کمک می‌کند تا چشم‌های شما از سایر بیماری‌های مربوط به افزایش سن، مصون بماند. بیماری‌هایی چون خشکی چشم و بیماری‌های مربوط به اعصاب بینایی و همچنین گلاکوما (آب سیاه).

۹. تقویت سلامت موها

مو، اساسا از پروتئین تشکیل شده و هر چیزی که پروتئین داشته باشد برای سلامت موها هم مفید است. دانه‌های هندوانه هم به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی پروتئین، برای موهای شما سودمندند. همچنین آهن بالای موجود در تخم هندوانه به تقویت موها و افزایش رشدشان کمک می‌کند و جلوی خشک و نازک شدن موها را می‌گیرد. مهمتر از همه‌ی اینها، مغزهای برشته‌ی تخم هندوانه حاوی مس هستند که برای تولید ملانین که رنگ دانه‌ی مو است کمک می‌کنند.
علاوه بر خوردن این دانه‌ها می‌توانید از روغن تخم هندوانه برای بهبود سلامت موهای خود استفاده کنید. این روغن به راحتی جذب پوست سر شده و برای درمان خارش پوست سر و افزایش رشد مو مفید است.

۱۰. درخشان کردن پوست

دانه‌های هندوانه برای درخشان و شفاف کردن پوست هم خوب هستند و زیبایی‌تان را برای سالهایی که در پیش رو دارید حفظ خواهند کرد. ویتامین C موجود در تخم هندوانه به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای حفظ پوست در برابر آسیب‌های رادیکال آزاد که فرایند پیری را تسریع می‌کنند، عمل می‌کند.

همچنین ویتامین C، تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهد که برای حفظ لطافت و انعطاف پذیری پوست حیاتی است. دانه‌های ریز و سیاه هنداونه غنی از اسیدهای چربی چون اسید اولئیک و اسید لینولئوم هستند که پوست‌تان را مرطوب نگه می‌دارند. روغن دانه‌های هندوانه برای تمام انواع پوست مناسب بوده و برای درمان عفونت‌های پوستی مفید است. ضمنا خشکی پوست را هم برطرف می‌کند. فقط کافیست هر روز قبل از حمام کردن، پوست‌تان را با روغن تخم هندوانه ماساژ دهید.


تعداد بازدید : 342

خواص مواد غذایی
5 خوراکی برای جوان ماندن
فواید بی نظیر مصرف جعفری که شما را غافلگیر می کند
مواد غذایی جایگزین ایبوپروفن
چرا چیپس تا این حد ضرر دارد؟
رابطه موز با یبوست!
5 خاصیت شگفت انگیز خیار
خواص بلوبری برای دیابت
خواص آب لیمو , 17 خواص آب لیمو برای سلامتی
9 خاصیت موز برای سلامتی بدن
درمان یبوست با 13 ماده غذایی
فیبر غذایی چیست و آشنایی با انواع فیبرها
مصرف كمپوت‌ها برای بیماران، كودكان و سالمندان
آیا کربوهیدرات های خوب و بد را میشناسید؟
کراتین به چند طریق باعث افزایش رشد عضلات می‌شود
خوردنی های جفت که باید با هم خورده شوند
مضرات کنسرو بر سلامت
کاربردهای درمانی پوست موز
گیاهان عضله ساز کدامند؟
کله پاچه چه مزایا و مضراتی دارد
در طول روز چند عدد میوه بخوریم
هنگام سرگیجه این مواد غذایی را نباید مصرف کنید
گوشت ارگانیک و غیرارگانیک چیست؟
علائم مصرف بیش از حد نمک
خوردنی هایی که افسردگی را دو برابر میکند
مواد غذایی که باعث باز کردن رگ ها میشوند
رفع بوی بد دهان با این مواد غذایی
مواد غذایی که در بعضی افراد باعث آلرژی غذایی میشود
مواد غذایی سمی برای کبد
مواد غذایی هایی که نباید با هم مصرف شود
مواد غذایی که باعث نفخ شکم میشود
معجزه معجون سیر لیمو جعفری
مواد غذایی مفید و مضر برای معده خالی
مواد غذایی مضر برای بدن
هسته هندوانه دارای خواص بی نظیری میباشد
گردو روی خوش اخلاقی آقایان تاثیر دارد
آیا گوشت قرمز میتوانیم از برنامه غذایی حذف کنیم؟
خواص بی نظیر چای سبز
فواید بینظیر خوردن خیار
مصرف 7 نوع سبزی برای درمان نفخ شدید
تمام خواص گریپ فروت را بشناسید
تخم مرغ را عسلی بخورید
برای سلامت روده ها چه خوراکی هایی باید بخوریم
بهترین گیاهان غذایی برای تصویه خون
خوراکی هایی که نباید خام خورد
خوراکی هایی برای درمان جوش
مواد غذایی که دهان تان را خوشبو می کند
مواد غذایی که تولید روی در بدن میکنند
فشار خون را با این مواد غذایی کاهش دهید
پروبیوتیک‌ها و مزایای سلامتی ماست
برای درمان آنفولانزا چه مواد غذایی بخوریم
میوه هایی که کمترین میزان قند را دارند
مصرف پروتئین زیاد مضر است یا خیر؟
قهوه سبز چه خواصی دارد
با خوردن قهوه از بیماری قلبی جلوگیری می کند
مواد غذایی که چشمان را سالم نگه میدارد
مضرات و فواید خوردن غذای تند
میوه هایی که فیبر دارد
جادوگری به نام جینسینگ
حقایقی درباره خوردن هندوانه
کفیر چیست و چه خواصی دارد
خواص درمانی و بینظیر شلغم
خواص بادمجان برای درمان بیماری ها
تخم بلدرچین مقوی تر از تخم مرغ معمولی
خواص مفید و درمانی تربچه
با انگور به راحتی ریه های خود را تمیز کنید
آیا با خواص میوه زردآلو آشنا هستید؟
مواد غذایی که احتمال مسمومیت دارند
کدو یک سبزی چندمنظوره
آشنایی با خواص تمبر هندی
این پروتئین های گیاهی محافظ قلب شما هستند
کدو تنبل دو برابر نیاز روزانه تان ویتامین آ دارد
سنگ صفرا را با ترب سیاه درمان کنید
موز چه خواصی دارد و فواید آن
در کدام مواد غذایی سرشار از ویتامین سی میباشد
ارزش غذایی انگور برای کودکان
سرکه سیب معجزه گر سلامت روده ها و کاهش وزن
ژله یک دسر با فواید بسیار زیاد برای بدن
فواید و خواص درمانی توت فرنگی
خواص کدو تنبل را بیشتر بشناسید
درمان بیماری ها با خوردن هویج
اب و آبلیمو چربی سوزی موثر برای لاغری
مضرات حذف برنج و نان
خواص دارویی معجزه گر موز
میوه هایی برای محافظت بدن شما در برابر بیماری ها
فواید میوه زردآلو و مضرات آن
فواید مفید چغندر و مضرات آن
افراد دیابتی فلفل دلمه مصرف کنند
با چه گیاهانی میتوانید عضله بسازید
فواید دارویی و تغذیه ای میوه آووکادو
موز میوه ای با خواص بی نظیر
رگهای قلبتان را با این مواد غذایی باز کنید
آرام کردن درد با این مواد غذایی
خواص آب ترش مزه انگور چیست؟
فواید انگور برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا
مواد غذایی که کلاژن سازی میکنند
با این مواد غذایی بیشتر عمر کنید و سالم بمانید
خواص شگفت انگیز برنج قهوه ای
مواد غذایی الزامی برای سلامت کبد
با خواص بی نظیر ژله آشنا شوید
میوه ها و سبزی های قرمز چه خواصی دارند
رفع خستگی مزمن را با این میوه ها درمان کنید
عواملی که طول عمر انسان را کاهش می‌دهند
مواد غذایی در برابر آلودگی هوا
غذاهایی که نفخ را از بین میبرند
مواد غذایی که حاوی پروتئین خالص میباشند
با مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان آشنا شوید
عوارض کمبود پروتئین در بدن انسان
کلم بروکلی برای مقابله با آلودگی هوا
دلایل اضافه کردن تخم مرغ به وعده های غذایی
خود درمانی با میوه
میوه هایی که نباید با هم خورد
خواص و مضرات کله پاچه چیست؟
با خوردن این خوراکی ها در بهار پر انرژی باشید
خواص موجود در شیر و شکلات
خواص بادام برای سلامتی بدن
خواص درمانی ادویه زردچوبه
خوردن قهوه در این زمانها ممنوع است
مواد غذایی که برای کبد بسیار مفید است
با خواص و مزایای لبو آشنا شوید
زغال اخته یک میوه سرشار از انتی اکسیدان
میوه های خشک چه تاثیری در سلامت دارد
ذرت مکزیکی حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی‌شود
با خواص و فواید تخمه کدو بیشتر آشنا شوید
فواید انگور قرمز بر سلامتی و تندرستی
خواص مصرف سیر در ناشتا
میزان مصرف تن ماهی چقدر میباشد؟
میل کردن دسر بعد از غذا خوب است یا بد؟
پوست کدام میوه ها را میشود خورد
خوراکی هایی که برای سم زدایی بدن مفید است
مواد غذایی که باعث افزایش طول عمر میشود
فیبر چیست
میوه ای که دشمن چربی خون میباشد
فواید و خواص بی نظیر نخود
خواص و فواید گوجه فرنگی
نخود فرنگی با خاصیت های بسیار
جلوگیری از کبد چرب با کیوی
کدام غذاها زخم هایمان را سریعتر ترمیم می نماید؟
خواص و مضرات میوه انبه
هندوانه یکی از میوه‌های کم کالری است
مزایای تغذیه ای آب سیب و سرکه سیب
خواص درمانی روغن هسته گوجه فرنگی
خواص دارویی و درمانی میوه پرتقال
فواید حبوبات رنگی برای درمان بیماری ها
فواید غذایی توت سفید
انبه یک میوه پر خاصیت و مفید
خواص بی نظیر جوانه ها برای بدن
چرا باید تخمه کدو بخورید؟
معرفی و خواص توفو یا پنیر سویا
آشنایی با خواص کدو سبز
آشنایی با خواص میوه شلیل
خواص دارویی و آرامش بخش ذرت
آشنایی با لوبیا سبز و خواص آن
بلانگ و خواص درمانی آن
از سرطان روده با این دستورهای غذایی دور بمانید
غذاها و مواد مغذی مؤثر در کاهش بروز استرس
با خواص شگفت انگیز انجیر آشنا شوید
مواد غذایی که سلامت قلب را تنظیم میکند
با آب پرتغال به راحتی فشار خون را کنترل کنید
مواد غذایی معجزه آسا برای جوانی
نکتارهای میوه برای درمان کم خونی
مواد غذایی که جایگزین آسپرین میباشد
سبزیجاتی که بدون نفخ میتوان مصرف کنید
نوشیدنی هایی که جذب آهن را کاهش میدهند
مواد غذایی کاهش دهنده خستگی و افزایش انرژی
لوبیا را بیشتر در برنامه غذایی بگذارید
سیر و لیمو برای رفع گرفتگی رگ
خواص و فواید برگ و ریشه تربچه
فواید مصرف میوه در وعده صبحانه
ماده غذایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
خیار و گوجه را با هم نخورید آلزایمر میگیرید
سرکه سیب چه خواصی دارد
خاصیت های مفید تخم مرغ
فواید شکر سرخ یا طبرزد
با خوردن چای در برابر سکته مغزی بیمه شوید
درمان کبد چرب با روش های فوری و طبیعی
فواید خوردن گیلاس در سلامتی جسمانی
خواص بی نظیر تربچه برای بدن
خواص بی نظیر تخم مرغ
مهمترین خواص طالبی برای بدن
طرز تهیه و خواص قهوه سبز برای لاغری و سلامت
با خواص جینسینگ آشنا شوید
12 مواد غذایی که از کبد محافظت میکنند
خواص کیوی برای بدن و درمان بیماری ها
ضد التهاب و کاهش التهاب با 11 ماده غذایی
33 غذای فوق العاده سالم
پاپریکا ادویه ای برای کنترل کلسترول و قند خون